7 Şubat 2012 Salı

''Ne yemek, ne bulaşık! Bu ablalar Göztepe'ye âşık!''







İzmir Atatürk Stadında; günün, geceye kavuştuğu anlarda tam bir karnaval vardı. Sarı Kırmızı renklerle bezenmiş kadın ve çocukların karnavalı.
Göztepe, Karşıyaka-Göztepe maçındaki disiplin ihlalleri nedeni ile PFDK tarafından 2 maç seyircisiz (sadece kadın ve çocukların girebileceği) oynama cezası almıştı ya geçen hafta.
5 Şubat’ta Ç.Rizespor’u konuk eden Göztepe’nin kadın taraftarları; büyük bir coşku ve coşkulu tezahüratlar eşliğinde doksan dakika süresince takımlarına destek verdiler.
İstanbul bölgesi hakemlerinden Süleyman Abay’ın yönettiği maçta; her iki takım da sayısız köşe vuruşu kazandılar. %100 gol pozisyonlarını değerlendiremediler.
Müsabakanın 36. dakikasında, Ç.Rizespor Ousman Jallow’un golüyle her ne kadar öne geçti ise de 45. dakikada İbrahim Şahin’in durumu eşitlemesiyle ilk yarı eşitlikle tamamlandı.
Her iki devrede de maçın temposu çok yüksekti.
 80.dakikada kaptan İlhan’ın iki sarı kart(Kırmızı kartla) oyun dışı kalması nedeni Göztepe son 10 dakikayı, 10 kişi oynamak zorunda kaldı.
Son beş haftada; 1 beraberlik, 4 mağlubiyet ile galibiyete hasret bir halde, bu maça başlayan Göztepe 1-1 eşitliklere biten maçın sonunda 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.
Şimdi, bu maçın kritiğini yapmayacağım!
Bu işi yorumculara bırakıyorum!
‘’Yapacak bir şey yok!’’
‘’Önümüzdeki haftalardaki maçlara bakacağız!’’
100 bin kişilik Atatürk stadında, 1000 civarında Göz Göz taraftarı hatun kişilerin temposu hiç düşmedi. Açılan pankartlar, bayraklar ve söylenen marşlar ile tüm stadı çınlattılar.
‘’Alayına isyan alayına Göztepe’’
‘’Ceza için değil! Arma için buradayız.’’
‘’Haydi, beyler, maç televizyonda izlenir!’’
Kadın seyircilerle izlenecek daha bir maç var.
Tahminimce fanatik Göztepe taraftarlarının ceza almaları en çok kadın ve çocukları sevindirdi.


Ayşen Arslangiray Kura
5.02.2011/İzmir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder