12 Ağustos 2011 Cuma

Biz bu yolda varız. Ya siz?

 Biz bu yolda varız. Ya siz?
Bu sloganla çıkmışlar yola.
Hayat rengârenk. Duygular rengârenk.
29-30 Temmuz’da Kuşadası’nda Atatürk Meydanında, KUŞADASI ENGELLİLERİ KORUMA Derneği’nin 16.sını düzenlediği KERMES etkinliği gerçekleştirildi.
Bendeniz durur muyum hiç? Hemen soluğu aldım yollarda ve İmbatın savurduğu duygularım yanımda, kendimi buldum kermesin ortasında.
Öyle kalabalıktı ki anlatamam, meydan ve yollar insan doluydu, yerlisi yabancısı tüm duyarlı kişiler oradaydılar.
Bu güzel ve duyarlı kalabalığın ve de yoğun katılımın arasında; Koruma Derneğinin başkanı Sn. Canan Güler, 2.Başkanı Sn. Dr. Emel Dinçer ve Sn. Sema Koçak sağ olsunlar, beni kırmadılar ve zaman yarattılar.
Çok ulvi bir görev üstlenmişler. Büyük bir özveri ve sevgi ile çocukların eğitimine katkı sağlamakta oldukları, sevinç ve gurur yüklü ses tonlarından anlaşılıyordu. Hele de derneğin çalışmalarını ve kermes etkinliğini Milliyet Blogda yazacağım dediğimde; memnuniyetlerini hissetmek ziyadesi ile sevindirdi doğrusu beni.
Derneğin faaliyetlerini, Kuşadası- Kirazlı köyü yolu üzerindeki, KUŞADASI ERDOĞAN ÖVEN ENGELLİLER KÖYÜ’ nde yürüttüklerini, hayırseverin bağışladığı büyük bir arazi içerisinde 1000m’2 lik kullanım alanına sahip okulda; görme, işitme, spastik ve çoğunluğu zihinsel engelli 50 civarında çocuğumuzun eğitildiğini, kıvançla anlattılar.
Derneğin her türlü faaliyeti esnasında Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altıngün’ün tam destek verdiğini ve çocukların köye ulaşımında belediyenin servis olanaklarını sunduğunu belirttiler.
Dernek bünyesinde; 60 ila 70 civarında gönüllünün çalıştığını ve sayılarının her gün artarak çoğaldığını anlatırlarken, gözlerindeki umut ışıklarını duyumsamamak imkânsızdı.
Kermesin düzenlendiği alanda, kurulmuş bulunan stantlarda; hem öğrencilerin ürettikleri ürünler, hem de gönüllülerin hazırladıkları ve Kuşadası esnaflarının katkı sağladıkları yiyecekler satışa sunulmuştu ki kalabalığı yara yara, gördüklerimi sizlerin de hissedebilmeniz adına fotoğrafladım.
Gönüllülerin hepsi başkan, hepsi üye, hepsi özenli. Canla başla satışta çalışmaktalardı.
Görme engelli kızımız Burcu Kocabıçak’ın özene bezene ördüğü kocaman yün battaniyeyi(ki hemen satılmış) gösterirlerken, hem ben, hem de gönüllüler gözpınarlarımızda akmak için sıraya dizilen yaşları dizginlemekte inanın ki zorlandık, birbirimizden sakladık. Burun kemiğimin ve yüreğimin sızısı ise cabası.
Okulların açılacağı, 19 Eylül tarihinden itibaren yeniden eğitime başlayacak olan okullarında ve köylerinde buluşmak dilekleri ile veda ederken, tüm gönüllülere bu yüce duygu ve faaliyetleri için teşekkürlerimi sundum.
Her şeye rağmen! Ülkemde halen sağduyunun var olduğunu ve böyle güzel etkinlikleri meydana getiren, ümitle ve de mutluluk dolu duygularla çalışan gönüllü vatandaşlarımızın varlığını görebilmenin sevincini yaşadım ve de yaşadıklarımı sizlerle paylaşmayı arzuladım.
BİZ BU YOLDA VARIZ.  YA SİZ?
Sloganları, sloganımız olsun.

Ayşen Arslangiray Kura
31.7.2011/ Kuşadası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder